DVD – CD – Video

Een manier om overeen te komen

Het Europees Bemiddelingscentrum vzw, de Districtraad voor de Jeugdhulp & de Brusselse Video Center hebben samengewerkt aan de realisatie van een video, verkrijgbaar op DVD, waaruit blijkt hoe een bemiddeling verloopt. De film behandelt de Familiale Bemiddeling  (processen / stappen), de interculturele bemiddeling, bemiddeling bij huisvesting en de buurtbemiddeling.

Regie : Jacques Borzykowski

De video bestaat uit twee delen:

1. Familiale bemiddeling – 35’/2011

Tijdens een hoorzitting in het Brusselse Justitiepaleis, nodigt de rechter de ouders uit om een bemiddeling op te starten. De documentaire richt zich op de verschillende stappen en het proces. We zien de beleving van een bemiddeling door middel van gebaren, houdingen, blikken, stiltes … maar ook de getuigenissen van de ouders. Het kind, niet in beeld, is in het midden van de bezorgdheid, een belangrijke rode draad in de film.

2. Contexten en sprekers – 28 ‘/ 2011

Referenten zoals een rechter, officier van justitie, advocaat, … brengen een standpunt over de bemiddeling vanuit hun persoonlijke ervaringen. Bemiddelaars en ouders vertellen ons hoe tot een bemiddeling te komen. Ze vergelijken en bepalen wat bemiddeling is met betrekking tot andere soorten interventies. Bemiddelaars uit verschillende disciplines leggen uit welke vaardigheden, capaciteiten en vaardigheden essentieel zijn voor het beroep.

De DVD heeft als doel te helpen in de promotie van de bemiddeling als een alternatieve manier om conflicten te beheren (bv. Het organiseren van infosessies, projectie van de dvd met nabespreking…). Hij kan worden gepresenteerd en verkocht als informatiemateriaal, promotie…

Bijvoorbeeld, tijdens een filmprojectie en de presentatie van de bemiddeling, is de aanwezigheid van een bemiddelaar mogelijk. Vraag aan via e-mail aan Het Europees Bemiddelingscentrum (centre.europeen.mediations@gmail.com) ; we  kunnen u een bemiddelaar uit uw omgeving aanraden. De DVD’s worden verkocht om de bemiddeling te bevorderen. Hij is momenteel in het FR / ENG.

Hoe kan je de DVD verkrijgen:

Hij wordt verdeeld in de diensten van de Jeugdhulp en de Belgische Unie van Professionele Bemiddelaars.
Hij kan gekocht worden bij de Het Europees Bemiddelingscentrum (119 Muntstraat – 1060 Brussel.  
Betaling, verzending inbegrepen is het 20 € in België, 25 € in Europa en 30 € buiten Europa) referenties : Verzendadres en facturatie adres indien verschillend.

Bank: IBAN = BE92000131078423  BIC = BPOTBEB1.

Voor meer informatie: Hélène van den Steen, erkend bemiddelaar (familie, burgerlijke en commercieel, sociaal), lid van de Raad van Bestuur van de BUPB en lid van de Federale bemiddelingscommissie 2009-2019, centre.europeen.mediations@gmail.com, +32(0)476.261.216


Casus Belli

Op vredespad / Sur les sentiers de la paix / On the paths of peace
Film de Anne Levy-Morelle
Documentaire – 2014 – 101′ -16/9 – OV-FR/ondertiteld NL/ENG

“Casus Belli” dwz ” oorzaak van de oorlog ” is een observatie film. De actie vindt plaats in Brussel in een rechtbank (vrederechter) en een centrum van lokale bemiddeling. Twee instellingen waar de moeilijke kunst van het brengen van mensen in onenigheid naar een relatieve vrede beoefend word.

“Casius Belli”, which means “cause of war”, is an observational film. The action takes place in Brussels in a justice of the Peace court and a local mediation center, two institutions practising the difficult art of bringing humain being in discord back to relative peace.

Hoe kan je de DVD verkrijgen:

Hij wordt verspreid door het Brussels Video Center (Philippe Cotte +32 2 221 10 67) en de Belgische Unie van Professionele Bemiddelaars.
Betaling, verzending inbegrepen is 22 € in België, 28 € in Europa en 32 € buiten Europa.
Referenties : Verzendadres en facturatie adres indien verschillend.
Bank IBAN = BE98-0003-2526-9793 BIC = POTBEB1.
Vereniging van Belgische Professionele Bemiddelaars- 1060 Bxl.

Aanvullende informatie: helene.vds@ubmp-bupb.org  +32 (0) 476 261 216