Wie zijn wij ?

Arbre-a-palabre

Het is ondertussen al meer dan twintig jaar geleden dat de eerste Bemiddelingspraktijken begonnen zijn in België. In 1991 werden post-graduaten bemiddeling gecreëerd in het Franstalig sociale promotie onderwijs. Sindsdien heeft het idee om een beroepsvereniging te vormen al een hele weg afgelegd..

Officieel opgericht in 2003 (wet 1898), werd de Unie van Belgische Professionele Bemiddelaars (BUPB) geboren in het kader van een vertegenwoordiging voor bemiddelaars. Ze werd erkend door de Raad van State (2006) als Professionele Unie en als een beroepsfederatie door de FOD Economie (2013).

De BUPB is vertegenwoordigd in de Federale Bemiddelingscommissie en in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en KMO’s. Zij is van plan om alle bemiddelaars te betrekken in de politieke beslissingen die de toekomst en de zichtbaarheid van dit nieuwe beroep, wat de bemiddeling is, beïnvloeden.

De BUPB verzamelt de bemiddelaars die werkzaam zijn in de vele en uiteenlopende gebieden. Een van de doelstellingen van het BUPB is streven naar een kwalitatief werkkader en die veilig is voor alle betrokken professionals. Het doel is om de bemiddeling  te bevorderen en de professionele ontwikkeling van de aangesloten bemiddelaars te garanderen.

De statuten van de Belgische Unie van Professionele Bemiddelaars is hier te vinden

Sluit u bij ons aan om onze praktijken te bespreken, onze ideeën te vergelijken en ons nieuw beroep te verdedigen.[spacer height=”20″ mobile_hide=”true”]

 

Photo : “L’arbre à palabres” , oeuvre de Bebu http://www.artmajeur.com/en/artist/bebu

Voor meer informatie, vul onderstaand formulier in.

I'm not a robot
Envoi